Simba Ci is zanger / songwriter, opnamekunstenaar die opgroeide in de stoffige township Sizinda in de op een na grootste stad van Zimbabwe, Bulawayo. Zijn muzikale reis begon vanaf de leeftijd van vijf, waar de geest van muziek hem nooit verliet, katholiek werd opgevoed en gezongen in het jeugdkoor van de kerk en zijn vocale vaardigheden kwalificeerden hem in het senior koor, wat ertoe leidde dat hij aanvoerder werd van zijn middelbare schoolkoor. Om zijn allereerste studioproject op te nemen met de school (Ihlathi high school) Bulawayo in de vroege jaren 2000.

Simba Ci is een muzikant, gitarist, singer-songwriter die zichzelf heeft geleerd en die avonturen heeft beleefd op verschillende continenten en de wereld heeft veranderd op de beste manier die hij kent. Simba CI’s liefde voor kinderen vond hem werken met verschillende goede doelen in en buiten het prachtige continent van Afrika, zoals YOCIC, Bulawayo Zimbabwe, een liefdadigheidsorganisatie die werkt met kinderen die uit achtergestelde gemeenschappen komen, waar hij zijn muzikale talenten gebruikte bij het verstrekken van psycho -sociale ondersteuning, nadat hij naar Zuid-Afrika was geëmigreerd, werkte hij samen met de Tshwane Leadership Foundation TLF, een christelijke, in Zuid-Afrika gevestigde NPO, waar zijn taken betrokken waren: muziektherapie, lofprijzing en aanbidding, en outreach-programma’s voor kinderen in de gemengde gemeenschappen van Slavokop, Pretoria.

Simba Ci heeft is in de afgelopen jaren regelmatig op tournee geweest in Europa en heeft meermaals opgetreden in Nederland. In dit filmpje vertelt hij over de Talking Stick