Frank Rekers

Frank Rekers is oprichter, trainer, adviseur en spreker van de 4Human Groep en tevens founder van het Talking Stick Instituut.

Hij weet in korte tijd de essentie van het onderwerp te raken.

Tijdens zijn lezingen en workshops reageert Frank op bewustzijnsniveau en weet hij aanwezigen te raken, te inspireren en reikt nieuwe inzichten aan die direct toepasbaar zijn. Hij kenmerkt zich door zijn authentiek optreden, zijn diepgang en zijn zeer bevlogen manier van spreken en leiding geven aan workshops e trainingen.

Hij is gespecialiseerd in de volgende onderwerpen; Leiderschapslessen volgens Nelson Mandela, Teamvorming met de saus van Ubuntu “ik ben omdat WIJ zijn” en zijn achtergrond als Marinier, ondernemerscoaching en begeleider als dialoogcoach met de Talking Stick. 

“Nadat ik de Talking Stick ‘echt’ heb leren kennen in Zuid-Afrika wilde ik – eenmaal terug in Nederland – er eentje bestellen. Al googelend moest ik moeite doen om een Talking Stick te kunnen kopen. Reden om het Talking Stick Instituut te starten. Want dit principe en achtergrond moet de wereld kennen en kunnen toepassen op de manier zoals het bedoeld is. Ik ben terug gegaan naar Zuid-Afrika. We laten Talking Sticks maken door de Zulu’s in Zuid-Afrika en helpen middels trainingen, coaching, workshops en lezingen mensen de dialoog op de “juiste” manier te laten toepassen. 

Dialoog = Indaba
De zogenoemde ‘Indaba’ is een oud Zoeloegebruik, waarbij de mening van alle betrokkenen wordt gehoord om in een complexe zaak tot een oplossing te komen. Het recht op medezeggenschap is gekoppeld aan de plicht tot medeverantwoordelijkheid en geïntegreerd in de organisatiestructuur. Dit wordt gedaan met de Talking Stick. degene die praat heeft deze vast. de rest is aan het luisteren.