RHEDEN – Op 17 september geeft Frank Rekers een lezing in de Dorpskerk van Rheden. Hij is Ubuntu en Nelson Mandela kenner.

Ubuntu-filosofie
Je bent niets in relatie tot een ander. In je eentje ben je nergens, of beter: je bent mens, dankzij anderen. Dat is de essentie van de Ubuntu-filosofie. Deze levensvisie vindt zijn oorsprong in Zuidelijk Afrika en Nelson Mandela was hiervan een levend voorbeeld. Mensen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, iets dat we hier in het Westen nog weleens vergeten.

Medemenselijkheid, verzoening en respect
Je ontvangt deze avond nieuwe inzichten gebaseerd op de Ubuntu-filosofie. Het gaat o.a. over medemenselijkheid, over verzoening en hoe je dit toepast, wat is nu ‘echt’ respect, over dankbaarheid, over verbinding en over de kracht van luisteren en de dialoog. Juist in tijden van verandering, van meningsverschillen, andere achtergronden en conflicterende opvattingen zorgen anderen ervoor dat we ons kunnen vormen.

De toegang is gratis, wel kun je vrijwillig een bijdrage doen. Meer informatie kun je vinden op www.dorpskerkrheden.nl. Ook kun je je hier aanmelden.

Waar: Dorpskerk Rheden
Datum: vrijdag 17 september
Tijd: 20.30 uur (deuren open om 20.15 uur)

Bij voorkeur even aanmelden via deze link: https://dorpskerkrheden.nl/activiteit/ubuntu-ik-ben-omdat-wij-zijn/